default_mobilelogo

Flatanger er en kommune i Trønderlag, nord for Trondheim. Ved et areal på ca 460 km² bor ca 1.100 mennesker her (= ca. 2 per km²) 40% av de bor i bygda Lauvsnes.
I kommunen finnes ca. like mange skjær og øyer som innbyggere. Fjell, elver og mange vatn ligger rett bak skjærene, vikene og fjordene. Navnet ”Flatanger” stammer fra vikingtiden og er sammensatt av ordene ”flatr”(grunt vann) og ”angr” (fjord eller vik).

Nord Flatanger omfatte en liten del av kommunen og grenser nord mot Namsfjorden. Den lille bygda Utvorda består av flere store gårder, noen hus og feriehytter.
Utvorda havn er en fin utgangspunkt for mange aktiviteter. En vandringssti fører mot Utvorda festing, et av de største bunkeranleggene bygd under andre verdenskrig. Stien er ikke bare historisk veldig spennende, men også fra naturens side er den veldig fin med mye variasjon og spennende plasser. Andre stier er utskilt ved veien.

Med båt er man bare etter noen få minutt på åpent hav (Folla), i skjærbelter, eller i Namsfjorden. Slik kan man veldig enkelt (og etter vær) teste ut forskjellige plasser for fisking, dykking, eller for fototurer og naturobservasjoner.