default_mobilelogo

Bølarein

Bølareinet er en kunstverk fra steinalderen. For 6000 år siden laget noen jegerne dette maleriet ved hjelp av stein. Man går ut på at det var en ritualsk plass, fordi i området er det flere malerier i fjellet, blant annet en bjørn og en jeger.
Bølareinet er ved Steinkjer atmed Snåsavatnet og er veldig interesant.

Elgsafari

Kongen av de skandinaviske skogene vises veldig ofte her i Namdalen, hvis man vet når og hvor. Vi byr våre gjester å dra på tur på egen hånd eller at vi blir med.
Mulighetene er fra både bil, til fots eller vår utsiktsplass veldig gode for å møte dyrene. Beste tiden for å se dem er tidligvåren og tidligsommeren. Hvis man vil se de store gevirene til oksene, så er slutten av sommeren og høsten den beste tiden..

Fjellvandring

En god oranisert tur gjennom ”fjelllandskapet” av Nord Flatanger eller området. Ikke glem kamera! Fjellturene kan godt forbindes med kanoturer eller en fin lunsj på en fjelltopp med fantastisk utsikt. Her ifra får man også en innblikk hvor mangen skjær og øyer det finnes foran kysten. Turene bruker ca. mellom tre til sju timer, gode sko er anbefalt.

Grillkveld med sjømat

Ferske kammskjel, kveite, røykt laks fra fjorden, ”dampkoket” fisk med grønnsker og go krabbekjøtt… For alle som liker fisk er Nord Flatanger ”drømmelandet” og vår grillkveld et must!
For alle som ikke liker fisk finner vi også en løsning. Men vi har klart å overbevise nesten alle at fersk fisk ikke må smake etter fisk. Havet (og grillkvelden) har noe for alle smaker.

Isfiske

Vinteren er kanskje den spennendste årstiden i Nord Flatanger. Nesten ingen turister kommer hit til de avsidige regionene selv om den fantastiske vinterlandskapet. Også er nordlyset veldig spennende og skulle egentlig være grunn nok til å komme hit. Også kan man dykke og fiske på vinteren.
I tillegg kommer at man kan isfiske på vatnene for å få ørret, sjøørret og røye, eller på de fryste fjordene for å få nesten alle sjøfisker som finnes der. En spennende opplevelse!

Kanotur

Først av alt må vi gå opp til et fjellvatn. Kommet fram der står det 4 kanuer med 3 sitteplasser klar til bruk. Båtene er klar til bruk og er selv uten erfaring etter en liten prøvetur sikker nok til å komme trygd over vatnet.
Mange øyer, småe viker og en liten forbindning til et annet vatn frister sterk til å utforskes. Det er lett å fiske ørret fra båtene og ved breddet finnes sjeldne planter. En liten snack fra bålet og nykokt kaffe avrunder hele turen

Ørnsafari

Havørna er den største rovfuglen i Nordeuropa. Over hele året observerer vi hvordan de sirkler over hodene våre og plutselig skyter ned for å fange en fisk eller en fugl.
Profesjonelle ørnsafariturer, som gjør hver fotograf og filmer lykkelig, tilbyr „ørnemannen“ Ole Martin. Hans firma Norway Nature var implisert i nesten alle naturdokumentasjoner som ble laget i regionen de siste årene.

Ørretfiske

Et vatna med drikkevannskvalitet fører oftest med seg fisk på veldig god kvalitet. Men på disse turene dreier seg det ikke bare om å fiske en ørret, men også om naturopplevelsen. Vatnene er innenfor en timers gång gjennom nesten ikke rørt natur. Når vi har kommet fram gir vi gjerne tips hvordan man få en ørret på kroken. Også skaffe vi kaffe og te, og noe å spise fra bålet.

Sjøfiske

For våre gjester som ikke besøker oss spesielt for å fiske på sjøen, har vi tilbud på noen turer som kanskje får dem til å starte med sjøfisking. Utstyr og klær er inkludert i tilbudet. Også forbereder vi fangsten klar til kjøkken. Også barna har det veldig artig på turene, fordi vi får fisk på alle turer! Det er veldig å prøve å fiske på torsk, sei & co. og middagen er garantert sikret.

Skjærgårdssafari

Skjærgården utenfor Utvorda består av flere hundre skjær og øyer. De aller fleste øyer er ubebodd, så det er en selvfølge at sjeldne dyr og planter liker seg godt der, og som besøker får man total stillhet og avslappning.
På starten av sommeren byr vi for småe grupper muligheten å besøke en sjøfuglkoloni, og foran kysten befinner seg ei museumsbygd, som var for cirka 100 år siden et viktig utgangspunkt for fiskerne som fisket etter skrei på våren.

Trondheim

Den gamle vikingbyen i midten av Norge er plassen som alt dreiet seg om for 1.000 år siden. Nidarosdomen er et symbol på når kristendommen ble innført i Norge og undergangen av vikingkulten, som fortsatt fasinerer mange mennesker i hele verden.
En tur til Trondheim la seg kombineres med en byomvisning, kulturell historie og kjøpetur. Restauranter og kaffeer inviterer til en pause.

Utvorda festning

Utvorda festning er et stort område som strekker seg lang inngangen til Namsfjorden. Festningen ble bygd av tyskerne under andre verdenskrig. Veldig mange ganger, ruiner og underjordiske bunkere er vitner av ei dramatisk tid.
Også tre store kanoner står fortsatt ved festningen og gir et lite innblikk hvordan det kunne har sett ut her fra 1941 til 1945. Vi byr på guidete turer med informasjon om historien.